© cn

Beelden van Turks verkiezingsfeest in Genk leiden tot pv’s voor patsergedrag in het verkeer

Genk -

Meerdere bestuurders riskeren een boete en intrekking van rijbewijs na het onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag zondagavond in de Stalenstraat in Waterschei. Politie Carma bekeek de beelden van het straatfeest na de Turkse verkiezingen en stelde pv’s op tegen de driftende bestuurders.

Marij Wyers

De processen-verbaal zijn overgemaakt aan het parket Limburg. Politie Carma treedt streng op tegen gevaarlijk rijgedrag in de straten. Tijdens het volksfeest dat zondagavond losbarstte na de verkiezingsoverwinning van de Tukse president Erdogan waren in Waterschei meerdere bestuurders door het dolle heen. Met rokerige slippende autobanden vierden ze feest. Op basis van camerabeelden heeft politie Carma de overtreders geïdentificeerd en geverbaliseerd. Het parket Limburg zal een passend gevolg geven aan dit gevaarlijk rijgedrag. De sancties kunnen variëren van onmiddellijke intrekking van het rijbewijs tot een dagvaarding voor de rechtbank en een boete.

Volgens de politie is het niet uitgesloten dat voertuigen van roekeloze bestuursters een tijdlang uit het verkeer worden gehaald.

Bestuurders die hun voertuig met opzet laten slippen of die met hun motor of bromfiets op de achterste wielen rijden, zorgen voor gevaar, maar hun patsergedrag zorgt ook voor lawaaioverlast en hinder in een buurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer