© PA

UEFA klaagt Mourinho aan voor kritiek op scheidsrechter: “Gechoqueerd over gedrag tegen Anthony Taylor en zijn gezin”

AS Roma-trainer José Mourinho is aangeklaagd door de Europese voetbalconfederatie UEFA omwille van zijn kritiek op scheidsrechter Anthony Taylor in de nasleep van de verloren Europa League-finale van woensdag tegen Sevilla in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Bron: BELGA

De aanklacht tegen Mourinho voor beledigend taalgebruik ten aanzien van een wedstrijdofficial is slechts een van de aanklachten tegen beide teams na een bewogen finale met 13 gele kaarten. 

‘The Special One’ spaarde na afloop op de persconferentie zijn kritiek op de scheidsrechter niet. Er circuleren videobeelden op sociale media waarin hij gebaren maakt naar Taylor en officials op de parkeerplaats van het stadion en het woord “schande” in de mond neemt.

Intussen dook er ook beeldmateriaal op waarin te zien is hoe boze fans Taylor aanklampen op de luchthaven. Er vlogen een stoel en drank in de richting van de Engelsman terwijl hij zich met zijn gezin op weg naar huis een weg baande door een groep Roma-supporters.

“We zijn gechoqueerd en ontzet over het onaanvaardbare gedrag gericht aan Anthony Taylor en zijn gezin”, sprak een woordvoerder van de Premier League zich uit over het incident. “Niemand zou mogen lijden onder het onvergeeflijke gedrag dat zij te verduren hebben gekregen. Anthony is een van onze meest ervaren en volleerde refs. We steunen hem en zijn familie volledig.”

Mourinho liep in het slot van de eindstrijd tegen een gele kaart aan. Het duel eindigde na verlengingen op 1-1. In de aansluitende penaltyreeks triomfeerden de Andalusiërs uiteindelijk met 4-1. De wedstrijd stond bol van het oponthoud. In totaal werden er 25 minuten blessuretijd toegekend bovenop de 120 minuten reguliere speeltijd.

De UEFA klaagde beide ploegen verder aan voor het gooien van objecten, afsteken van vuurwerk en ongepast gedrag. Roma heeft daarbovenop ook nog klachten aan het been voor het verstoren van de menigte en toebrengen van schade.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer