Ongeval met parachutist in Ledegem: man (46) heeft gebroken ledematen en klaplong, maar is buiten levensgevaar

In het West-Vlaamse Ledegem is vrijdagavond een man van 46 zwaargewond geraakt bij een ongeval met een parachute. Volgens ooggetuigen kwam hij in de problemen met zijn hoofdparachute. Vervolgens probeerde hij zich te redden met zijn reserveparachute. De man liep gebroken ledematen en een klaplong op, maar is niet in levensgevaar. Volgens de deskundige is er geen sprake van een technisch probleem of sabotage.

  1. Ouders kamperen aan school voor buitengewoon onderwijs in Roeselare: “Thuis zou ik toch maar de muren oplopen van de stress”
    PREMIUM

    Ouders kamperen aan school voor buitenge­woon onderwijs in Roeselare: “Thuis zou ik toch maar de muren oplopen van de stress”

    Sinds vrijdagmiddag kamperen er enkele ouders aan de Roeselaarse basisschool voor buitengewoon onderwijs De Parel, bijna een week vóór de inschrijvingen op 2 mei van start gaan. Nu al is duidelijk dat er te weinig plaatjes zullen zijn. Door te kamperen proberen de ouders hun kind er een plekje op de schoolbanken te verzekeren. “Ik besef wel dat het niet echt eerlijk is ten opzichte van ouders die moeten werken en hier dus niet kunnen zijn”, zegt een van de kampeerders.
    Roeselare
  2. Stadsdiensten gaan er enkele dagen tussenuit

    Stadsdien­sten gaan er enkele dagen tussenuit

    Tijdens de maand mei sluiten de Roeselaarse stadsdiensten meermaals de deuren. Zo zijn op woensdag 1 mei, Feest van de Arbeid, alle stadsdiensten gesloten. Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten ook dicht op donderdag 9 mei. Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei zijn de recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur open. De andere stadsdiensten nemen de brug en je kan geen afspraak maken. Pinksteren zorgt er daarentegen voor dat alle stadsdiensten gesloten zijn op zondag 19 mei en maandag 20 mei. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er zowel op 1 mei, tijdens het Hemelvaartweekend en op Pinksteren en de maandag nadien terecht voor een bezoekje.
    Roeselare