© REUTERS

Naast Lionel Messi (en coach?) vertrekt ook Sergio Ramos bij PSG: “Een van de plaatsen waar ik me thuis voelde”

Niet alleen Lionel Messi, maar ook verdediger Sergio Ramos vertrekt na afloop van dit seizoen bij de Franse landskampioen Paris Saint-Germain, zo maakte de club bekend. Zijn aflopend contract wordt niet verlengd.

Bron: BELGA

“Morgen (zaterdag, red.) wordt een speciale dag, omdat ik afscheid zal nemen van PSG, van een ander hoofdstuk in mijn leven”, klinkt het vrijdagavond bij Ramos op sociale media. “Ik weet niet op hoeveel plaatsen je je thuis kunt voelen, maar zonder twijfel waren PSG, de fans en Parijs er één voor mij. Bedankt voor twee speciale jaren waarin ik in elk toernooi heb kunnen spelen en alles heb kunnen geven. Ik zal nieuwe uitdagingen aangaan, ik zal andere kleuren dragen, maar eerst en voor de laatste keer: Allez Paris”, sluit Ramos strijdlustig af zoals we dat van hem gewend zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 37-jarige Spaanse verdediger kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van Real Madrid, maar had in zijn eerste seizoen herhaaldelijk af te rekenen met blessureleed. Dit seizoen kwam hij 44 keer in actie voor de Parijzenaars.

Donderdag werd door PSG-coach Christophe Galtier bevestigd dat ook het verhaal van Lionel Messi in de Franse hoofdstad afgelopen is. Ook Messi’s aflopende contract wordt niet verlengd, waardoor de Argentijnse wereldkampioen transfervrij kan vertrekken. Zondag speelt hij zijn laatste wedstrijd tegen Clermont Foot. Een terugkeer naar FC Barcelona of een lucratieve transfer naar Saoedi-Arabië zijn de meest voor de hand liggende mogelijkheden.

Trainerswissel op komst?

Ook de toekomst van Galtier in het Prinsenpark is hoogst onzeker. De 56-jarige Fransman kon eerder dit seizoen niet voorkomen dat PSG nog maar eens vroegtijdig door Bayern werd uitgeschakeld in de Champions League. Hij heeft er nog een contract voor één seizoen, maar volgens het Franse L’Equipe zal Galtier dat contract niet uitdoen in de Franse hoofdstad en andere oorden opzoeken. Wordt vervolgd.

Het afscheidsfilmpje van PSG aan Sergio Ramos:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer