Zon, zon en nog meer zon

© Maarten De Bouw

De volgende dagen staat zon, zon en nog meer zon op het menu.

blg

De zonovergoten dagen van dit weekend en maandag hebben we te danken aan de droge lucht die via een krachtig hogedrukgebied dat zich tussen de Britse Eilanden en IJsland bevindt, naar West-Europa stroomt, meldt het KMI.

Zaterdag wordt zonnig met maxima tot 17 graden aan zee, 18 of 19 graden in de Hoge Ardennen, 24 graden in het uiterste zuiden en 22 of 23 graden elders. Enkel in de namiddag kunnen er lokaal een aantal stapelwolken opduiken. De wind waait aanhoudend matig. In de namiddag wordt de wind aan de kust vrij krachtig met pieken tot 50 kilometer per uur. Zaterdagavond en -nacht worden helder met minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in de kustregio.

Amper bewolking

Zondag blijft het zonnig met maxima van 17 graden aan zee, 20 graden op de Hoge Venen, 23 graden op de meeste andere plaatsen en tot 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig en soms vrij krachtig aan de kust met rukwinden tot 50 kilometer per uur.

Ook maandag blijft het zonnig, met amper of zelfs geen bewolking. De maxima liggen dan rond 15 graden aan zee en tussen 24 en 26 graden in het binnenland. De wind waait meestal matig, aan zee soms vrij krachtig.