Parachutist crasht na inschattingsfout in Ledegem: gewond aan onderste ledematen en klaplong, maar stabiel

In Ledegem, in West-Vlaanderen, is gisteravond een 46-jarige parachutist uit Gent neergestort in het centrum van de gemeente. De man werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is ernstig gewond aan de onderste ledematen en heeft een klaplong, maar zijn toestand is stabiel.

Iets na 20 uur stortte de parachutist neer in de Kortwagenstraat, in het centrum van Ledegem. De man is een ervaren valschermspringer uit Gent en was kort daarvoor samen met 16 andere mensen opgestegen op het vliegveld van Moorsele, in buurgemeente Wevelgem. 

"Uit analyse van de camerabeelden die een andere deelnemer maakte en de meetapparatuur die hij bij zich droeg, bleek het om een schattingsfout te gaan", laat het parket weten. Een deskundige stelde vast dat er geen andere springers bij het ongeval betrokken waren en dat er geen probleem was met zijn uitrusting.

"Op een bepaald moment is de man beginnen tollen. De normale procedure is om de hoofdparachute dan af te gooien en de reserveparachute te gebruiken, maar dat gebeurde te laat en te laag. Daardoor maakte hij een val die vergelijkbaar is met een val vanop de tweede verdieping van een gebouw."

Bij de val raakte de man ernstig gewond aan de onderste ledematen en liep hij een klaplong op, maar zijn toestand is stabiel.

Meest gelezen