Terwijl een tekstvak de wereld inpalmt, lijkt Apple klaar om zijn langverwachte headset Reality Pro te lanceren

In Cupertino gaat maandag de Worldwide Developer Conference van Apple van start. Verwacht wordt dat het bedrijf daar zijn Reality Pro zal onthullen, een Virtual Reality-headset (VR) van ongeveer 3.000 dollar.

Waarom is dit belangrijk?

Velen zien in VR-brillen de opvolger van de smartphone. Apple's Reality Pro richt zich naar verluidt op productiviteitstoepassingen en biedt functies zoals VR FaceTime-gesprekken en meeslepende video. Maar Apple begeeft zich hiermee vooral op het terrein van Mark Zuckerbergs Meta en zijn Quest-headsets.

In het nieuws. De Worldwide Developers Conference, afgekort WWDC, is een jaarlijkse conferentie voor softwareontwikkelaars georganiseerd door Apple. Dit jaar wordt verwacht dat de conferentie vooral in het teken van hardware zal staan.

Apple begeeft zich op het terrein van Meta

  • Apple begeeft zich dus op het terrein van Meta. Dat bedrijf was met zijn Quest 2 en Quest Pro-apparaten vorig jaar goed voor bijna 80 procent van de in totaal 8,8 miljoen verkochte VR-headsets.
  • De pandemie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer