De waterbus verbindt Antwerpen met Hemiksem
©Paul Van Landeghem

Ludieke race om waterbus naar Temse te halen loopt met sisser af: aansluiting gemist

De ludieke race die Temse organiseerde om een halte voor de waterbus in hun gemeente te krijgen, is uitgevallen in het nadeel van de waterbus. Ze zetten een wedstrijd op om met verschillende vervoersmiddelen zo snel mogelijk in het centrum van Antwerpen te raken. De mensen die de waterbus namen, kwamen als laatste aan. Toch blijft Temse ijveren voor een eigen stopplaats.

Temse pleit al een tijd voor een eigen halte voor de waterbus om vlot in Antwerpen te komen. De waterbus is een verbinding op de Schelde tussen Antwerpen en Hemiksem. Temse wil dat traject nu doortrekken om zo een vlotte verbinding met Antwerpen te verzekeren.  

Daarom organiseerde de gemeente vrijdagmiddag een ludieke wedstrijd. Om 16 uur vertrokken medewerkers van de dienst mobiliteit op verschillende manieren naar Antwerpen. Wie het eerst aan het standbeeld van Brabo aankwam op de Grote Markt van Antwerpen, was de winnaar.

De trein in combinatie met deelstep kwam eruit als winnend vervoermiddel: aankomst om 16.57 uur, gevolgd door de elektrische fiets (17.01 u), bus en tram (17.07 u) en de combinatie trein en tram (17.10 u).

Aansluiting gemist

Door pech kwamen de gebruikers van de waterbus als allerlaatsten aan. “Vanuit Temse moesten ze eerst 12 kilometer fietsen naar de aanlegsteiger van de waterbus in Kruibeke”, zegt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Dat ging minder vlot dan voorzien en daarom misten ze hun aansluiting met de waterbus. Ze moesten een uur wachten op de volgende en kwamen als laatsten aan.”

Toch blijft Temse geloven in de meerwaarde van de waterbus. “Het kadert sowieso in het regionaal mobiliteitsplan dat eind juni wordt goedgekeurd in het Waasland”, voegt de schepen eraan toe. “We laten een neutrale haalbaarheidsstudie uitvoeren voor de doortrekking naar Temse. Bij de Vlaamse administratie staan ze vrij kritisch tegen een stop, daarom dat we een onafhankelijke studie willen laten uitvoeren.”

Meest gelezen