Vrijdag rond 18.50 u brandde het fel in een zijkapel

Verdachte aangehouden na vermoedelijke brandstichting in Gentse Sint-Pauluskerk

In Gent is een 36-jarige man aangehouden na een uitslaande brand in de Sint-Pauluskerk. Het gebouw liep daarbij materiële schade op.

Vrijdag kreeg de Gentse brandweer iets voor 19 uur een oproep binnen wegens rookontwikkeling in de Sint-Pauluskerk, in de buurt van het Sint-Pietersstation. Volgens de brandweer werd er een beperkte vuurhaard vastgesteld in één van de zijkapellen. De pastoor was in de kerk aanwezig, maar raakte niet gewond.

Het gaat vermoedelijk om brandstichting, laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Een man van 36 is opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij is zaterdag verhoord en aangehouden. (Lees verder onder de foto.)

Volgens een mededeling aan de kerk gaat het om een tweede brandstichting en is de schade aanzienlijk. De voormalige bidkapel, links van de ingang, is volledig uitgebrand. Ook is er flinke rookschade. Alle binnenmuren zijn bedekt met een roetlaagje. Het poetsen zal wellicht een hele tijd duren. De zondagsdienst wijkt uit naar de tuin van de pastorie.

Archieffoto van de Sint-Pauluskerk in Gent
©Wikipedia

Meest gelezen