Een zoveelste absurde episode bij de VN: Noord-Korea treedt toe tot de Executive Board van de WHO

Noord-Korea – een regime dat zijn mensen uithongert – krijgt een leidinggevende rol binnen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De dictatuur van de Kims kan zo mee de agenda en de beleidsvoorschriften ervan gaan bepalen.

Waarom is dit belangrijk?

De meeste Noord-Koreanen zijn - dixit Human Rights Watch - chronisch ondervoed. In het land is al jarenlang een tekort aan medicijnen en ook de gezondheidsinfrastructuur is er ondermaats. Minder dan een jaar geleden waarschuwde diezelfde WHO nog voor de manier waarop Noord-Korea de COVID-epidemie aanpakte.
  • In het nieuws. De 76e Algemene Vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Noord-Korea verkozen tot lid van de Executive board.
    • Dat betekent dat een van 's werelds meest gruwelijke regimes nu deel uitmaakt van een groep die de normen en standaarden voor het wereldwijde bestuur van de gezondheidszorg vaststelt en handhaaft.
    • Noord-Korea - een land dat uitblinkt in het terroriseren van zijn eigen en buitenlandse bevolking - mag nu de volgende 3 jaar mee de agenda van de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer