Foto: Erwin Mynsberghe

Jong voetbaltalent uit heel de wereld samen in Bassevelde: U13-cup hoopt op 6.000 toeschouwers

In Bassevelde bij Assenede staat dit weekend voor de 26ste keer de U13-cup op het programma, ook wel bekend als de "Champions League voor miniemen". Wereldsterren als Thibault Courtois, Kevin De Bruyne en Memphis Depay speelden er hun eerste grote wedstrijden.

De 26ste editie van de U13Cup belooft sportief topspektakel met de aanwezigheid van heel wat binnen- en buitenlands topclubs. Uit de Jupiler Pro League sturen RSC Anderlecht, Club NXT, Royal Antwerp FC, KAA Gent, KRC Genk en Cercle Brugge hun beste jeugdspelers en uit het buitenland zakken delegaties af van AZ, Celtic Glasgow, FC Kopenhagen, Juventus FC, New York Red Bulls, PSV, RB Leipzig, SL Benfica en West Ham United.

Bovendien is er ook nog de eigen U13Cup-selectie die de beste voetballers uit de regio verzamelt. Ook door het zonnige weer verwacht de organisatie zaterdag en zondag zo'n 5 à 6.000 toeschouwers op de terreinen van de lokale voetbalclub Klauwaarts.

Op zondag 4 juni is er gratis toegang voor alle inwoners van Assenede en de deelgemeenten Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo.

Foto: Erwin Mynsberghe

Meest gelezen