Ervaren parachutist (46) stort neer in centrum Ledegem: toestand stabiel

Vrijdagavond stortte een parachutist neer in de Kortwagenstraat in Ledegem, vlakbij Methodeschool Bloei. De man werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.© Stefaan Beel

Ledegem -

Vrijdagavond is een 46-jarige parachutist neergestort in Ledegem. De man was in de lucht beginnen tollen en opende zijn reserveparachute te laat. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Levi Verbauwhede

Vrijdagavond is er rond 20.15 uur een parachutist neergestort in de Kortwagenstraat, pal in het centrum van Ledegem. De 46-jarige T.V. uit regio Gent is een ervaren valschermspringer en nam vrijdag deel aan een sprong met 17 personen, uit een vliegtuig dat vertrok van op het militair vliegveld in Moorsele (Wevelgem).

“Uit analyse van de camerabeelden die een andere parachutist maakte en de meetapparatuur die T.V. zelf droeg, blijkt dat het om een schattingsfout gaat”, reageert het parket van Kortrijk. “De deskundige heeft vastgesteld dat er geen inmenging was van derden en er niets fout was met de uitrusting.”

Betonnen rijweg

“Op een bepaald ogenblik begon de man te tollen. De gebruikelijke procedure is om de hoofdparachute af te gooien en de reserveparachute te gebruiken, maar dat gebeurde te laat en te laag. Daardoor maakte hij een val die vergelijkbaar is met een val vanop de tweede verdieping van een gebouw, en kwam hij op de betonnen rijweg terecht.”

V.T. werd na het ongeval zwaargewond afgevoerd naar het AZ Delta in Rumbeke (Roeselare). “Hij is ernstig gewond aan de onderste ledematen en heeft een klaplong, maar zijn toestand is stabiel.”

De 46-jarige man is een ervaren valschermspringer en nam vrijdag deel aan een sprong met 17 personen.© Shutterstock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen