© Geert Van de Velde

Rammstein reageert op beschuldigingen van fans tegen frontman Til Lindemann: “We nemen dit ernstig”

De Duitse metalband Rammstein heeft zaterdag voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen die fans geuit hebben tegen frontman Til Lindemann. “De beschuldigingen raken ons allemaal heel hard en we nemen ze uiterst serieus”, klinkt het.

gjs

De Duitse krant Süddeutsche Zeitung en de Duitse omroep NDR hadden vrijdag naar buiten gebracht dat tientallen vrouwen de Duitse band Rammstein, en in het bijzonder Till Lindemann (60), beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Twee van hen zeggen bijvoorbeeld tegen hun wil seks te hebben gehad. Om die reden beëindigde een Duitse uitgever de samenwerking met Lindemann al.

LEES OOK. Rammstein-frontman steeds meer in het nauw na beschuldigingen van fans: gedrogeerd en tegen hun wil tot seks gedwongen

De frontman en zijn band reageerden toen nog niet op de beschuldigingen. Zaterdag doet de band dat op Instagram wel. “De publicaties van de afgelopen dagen hebben voor irritatie en vragen gezorgd bij het publiek en vooral bij onze fans”, klinkt het. “We zeggen tegen onze fans: het is belangrijk voor ons dat je je comfortabel en veilig voelt bij onze shows - voor en achter het podium. Wij veroordelen elke vorm van overtreding.”

De band vraagt geen vooroordelen te hebben tegen de personen die de beschuldigingen geuit hebben. “Je hebt recht op je mening. Maar wij als band hebben ook een recht, namelijk om niet bevooroordeeld te worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer