De Granfondo-koers in Canach in Luxemburg werd plots stilgelegd. (Foto Koen Heymans)

Belgische wielertoerist (73) sterft tijdens koers Granfondo

Tijdens de Schleck Granfondo, een koers voor wielertoeristen in Luxemburg, is een Belgische deelnemer omgekomen. De 73-jarige man is in een afdaling hard gevallen en botste tegen een huis. Hij werd ter plekke gereanimeerd, maar overleefde de crash niet. 

In Canach, in Zuid-Luxemburg, is zaterdagmiddag een 73-jarige wielrenner uit België overleden die deelnam aan de Schleck Granfondo. De man viel in een afdaling tijdens de amateurkoers en kwam dan tegen een huis terecht. Hoewel de hulpdiensten er snel waren, overleed de man volgens de politie ter plekke aan zijn verwondingen. 

De wedstrijd werd meteen stilgelegd en ten slotte afgelast. Ongeveer 3.000 deelnemers woonden dit jaar de 6e editie van de Schleck Granfondo bij.

Wat is een Granfondo?
 
  • Een lange fietstocht voor wielertoeristen/cyclosportieven met tijdsregistratie
  • Er wordt een klassement opgemaakt
  • Er is een prijsuitreiking
  • Iedereen kan deelnemen met zijn eigen doelstelling: een goede uitslag behalen, een goede tijd neerzetten of gewoon al de wedstrijd uitrijden
  • Vaak is het parcours bezaaid met bekende beklimmingen: in de Marmotte bijvoorbeeld krijgen de deelnemers de Col du Glandon, de Télégraphe, de Galibier en Alpe d'Huez voorgeschoteld.
  • Andere voorbeelden van Granfondo's zijn de Tour Transalp, Mallorca 312, Granfondo Strade Bianche en Granfondo Mont Ventoux

Meest gelezen