© Celina Cazzetta

Klant keert niet terug na testrit in Blankenberge: elektrische fiets van 2.500 euro gestolen

Fietsenwinkel RAIDA in Blankenberge werd het slachtoffer van een diefstal. Een zogezegde klant keerde na een testrit niet terug naar de winkel en ging er op die manier vandoor met een fiets van 2.500 euro. Het personeel had geen argwaan, want de man liet een vals identiteitsbewijs achter om de verkoper te misleiden. “Ik hoop echt dat we de fiets nog terugzien”, vertelt zaakvoerder Christophe Cool. 

“Donderdag kwam een man de winkel binnen die zich uitgaf als klant. Hij wilde graag de witte elektrische fiets van het merk Norta testen. Dat is normaal, want het is een duurdere aankoop en zo ben je toch zeker dat de fiets goed rijdt”, vertelt zaakvoerder Christophe Cool. De man vertrok met de fiets, maar keerde nooit terug. “Ongelofelijk”, zegt Christophe. “De man liet zelfs een abonnement van het openbaar vervoer achter met zijn naam en foto erop.”

Sluwe technieken

Helaas is het niet de eerste keer dat er een fiets gestolen wordt bij Christophe. "Vorig jaar hebben we iets gelijkaardigs meegemaakt. Een klant liet zijn gsm achter voor de testrit en toonde zelfs dat de gsm echt werkte. Hij keerde een eerste keer terug met de fiets, maar wilde in de winkel eerst nog eens telefonisch overleggen met zijn partner. Daarna vroeg de klant of hij een testrit mocht doen met een andere fiets."

De dief had ondertussen het vertrouwen van de verkopers gewonnen en ging er tijdens de tweede testrit vandoor met de fiets. “Toen bleek dat de gsm die hij de tweede keer had achterlaten, omgeruild was voor een kapotte. Het zijn heel erg sluwe technieken.”

Zo’n diefstal gebeurt af en toe, maar gelukkig niet veel

Jan Maertens van de lokale politie van Blankenberge

Christophe deed onmiddellijk aangifte bij de politie, die een proces-verbaal opstelde. “Zo’n diefstal gebeurt af en toe, maar gelukkig niet veel", zegt Jan Maertens van de lokale politie van Blankenberge. "In het verleden hebben we dit in Blankenberge een paar keer gehad, maar toen hebben we de verdachte snel kunnen identificeren. Tegenwoordig zijn de elektrische fietsen ook een stuk duurder dan de stadsfietsen vroeger."

Verzekering

“De verzekering dekt zoiets niet”, zegt Christophe. “Want het gaat niet om een diefstal 's nachts, achter gesloten deuren.” Voorlopig is het afwachten voor Christophe of de fiets ooit nog boven water komt. “Ik hoop echt dat we de fiets nog terugzien”, klinkt het alvast.

Meest gelezen