© Shutterstock

Eén dode en meerdere gewonden bij ongeval met bus in Zuid-Italië

Bij een zwaar verkeersongeval met een bus zondagochtend in de buurt van de Zuid-Italiaanse stad Napels zijn één dode en veertien gewonden gevallen. Dat meldt de Italiaanse brandweer.

mtm
Bron: BELGA

Het ongeval, waarbij een bus en met 38 passagiers en vijf auto’‘s betrokken waren, vond zondagochtend vroeg plaats op de snelweg A16 richting Napels. Tijdens de reddingswerken borg de brandweer het levenloze lichaam van een man. Het gaat om de bestuurder van een van de auto’s.

Volgens de eerste informatie vond er een ongeval plaats tussen drie wagens. De bus botste vervolgens tegen een van de auto’s, kantelde en gleed een talud af. De exacte omstandigheden van het ongeval, dat plaatsvond ter hoogte van de gemeente Vallesaccarda in de provincie Avellino, worden nog onderzocht. 

Een kraanwagen van de brandweer tilde de bus op om te zien of er nog andere mensen betrokken waren. De gewonden, die uit de bus werden bevrijd, werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Volgens Italiaanse media ging het om een bus van een grote langeafstandsmaatschappij en reed ze van Lecce naar Rome.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer