© AP

50 agenten gewond bij rellen extreemlinks in Leipzig, 30 arrestaties

Bij rellen met extreemlinkse betogers in Leipzig zijn vijftig politieagenten gewond geraakt. Dat zei hoofdcommissaris René Demmler zondag. Ook bij de betogers vielen er gewonden, maar een precies cijfer kon Demmler daar niet op plakken.

mtm
Bron: BELGA

De politie opende een onderzoek wegens geweldpleging en het aanvallen van politie. Er zijn ook dertig arrestaties verricht, waarbij mogelijk overgegaan wordt tot voorlopige hechtenis. Veertig à vijftig personen zijn opgepakt en worden zondagmiddag weer vrijgelaten.

Het stadsbestuur en de politie verdedigen hun optreden. “We moesten jammer genoeg ondervinden dat geweldplegers zich ook kunnen mengen tussen een vreedzaam aangekondigde demonstratie, dat die geïnstrumentaliseerd wordt en dat er vervolgens geweld uitbreekt”, zei burgemeester Burkhard Jung (SPD). Het zou daarom juist geweest zijn twee andere eerdere betogingen te verbieden. Jung bedankte de politie voor haar werk, dat het mogelijk maakte om de stad leefbaar te houden ondanks de “vreselijke gebeurtenissen”. 

Bij de betoging van zaterdag, onder het motto ‘Vrijheid van betoging geldt ook in Leipzig’, waren er ongeveer 1.500 deelnemers. Nadat de de betoging vreedzaam was begonnen, werd er nadien met stenen, flessen en een molotovcocktail naar de politie gegooid. De politie omsingelde ongeveer 1.000 betogers en sprak van “zware ongeregeldheden”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer