Tranen op Roland Garros: dubbelduo gediskwalificeerd nadat tennisbal ballenmeisje hard raakt

Het Japans-Indonesische dubbelduo Miyu Kato-Aldila Sutjiadi is zondag gediskwalificeerd in de derde ronde van Roland Garros nadat de Japanse speelster een bal ongewild tegen het hoofd van een ballenmeisje mepte.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Het dubbelduo, zestiende reekshoofd, verloor de eerste set na een tiebreak met 7-6, maar stond in de twee set wel met 1-3 voor tegen de Tsjechische Marie Bouzkova en de Spaanse Sara Sorribes Tormo toen de 28-jarige Japanse de bal aan het einde van een punt naar de andere kant van de baan sloeg. Het ballenmeisje zag de bal niet aankomen en werd direct op het hoofd geraakt, waarna ze begon te huilen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De umpire gaf Kato aanvankelijk een waarschuwing, maar toen haar tegenstandsters wezen op de toestand van het meisje, werd ook de Supervisor van Roland Garros op het veld geroepen. Kato verontschuldigde zich nog tegenover het ballenmeisje, maar na een lange discussie besliste de wedstrijdleiding om het  duo toch uit het toernooi te halen. De beslissing werd op boegeroep van het publiek onthaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de diskwalificatie komen Bouzkova en Sorribes Tormo in de vierde ronde uit tegen het Amerikaans-Australische duo Nicole Melichar-Martinez en Ellen Perez, het zesde reekshoofd in Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer