In Lyon liepen de straten en metrostations onder door de extreme regenval.
Volledig scherm
In Lyon liepen de straten en metrostations onder door de extreme regenval. © Twitter

KIJK. Noodweer in Franse stad Lyon: equivalent van anderhalve maand regen gevallen in amper twee uur tijd

Zaterdagavond is een ‘waterbom’ gevallen op de Franse stad Lyon, in het zuidoosten van Frankrijk. Op amper twee uur tijd viel het equivalent van anderhalve maand regen. In de derde grootste stad van Frankrijk stonden de straten al snel blank. Brandweerlieden hebben zich gisterenavond en vanochtend massaal ingezet om het water weg te pompen.

  1. LIVE GAZA. “Soldaten en politie tippen Israëli's die hulpkonvooien Gaza aanvallen”- Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren
    LIVE
    1086

    LIVE GAZA. “Soldaten en politie tippen Israëli's die hulpkon­vooi­en Gaza aanvallen” Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren

    Israëlische soldaten en politie wijzen kolonisten en extremistische activisten op de locatie van hulpvrachtwagens die humanitaire hulp leveren aan de Gazastrook, waardoor de aanvallers vervolgens de konvooien kunnen blokkeren en de hulpgoederen vernietigen, aldus de Britse krant ‘The Guardian’. Israël heeft dinsdag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden - samen met drie Hamasleiders - geviseerd door het Internationaal Strafhof. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatie­be­vel tegen Netanyahu, Amerikaan­se president Biden noemt het “schandalig”

    De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert verontwaardigd. “Dit stelt het slachtoffer gelijk aan de beul.” Amerikaanse president Biden vindt het onterecht om Israël en Hamas op één lijn te zetten. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 20 mei terug.