© ANP / ANP

Politie doet opnieuw onderzoek in woning Donny M. na dood van Gino (9)

De politie doet deze week nader onderzoek in de woning van Donny M., de 23-jarige man uit Geleen die wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van de 9-jarige Gino.

De Limburger

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het onderzoek start maandag en kan nu pas worden uitgevoerd, omdat er een eerder onderzoek moest worden afgerond. Het OM benadrukt dat er geen nieuwe ontwikkelingen in de zaak zijn die aanleiding zijn voor dit onderzoek.

Het onderzoeksteam zoekt nog steeds naar sporen - zoals vingerafdrukken - van Gino in de woning. Dit om het verhaal van de verdachte te kunnen toetsen: “Dát dit onderzoek zou worden verricht is lang geleden al besloten. Ook dat het pas wordt verricht als al het andere onderzoek in de woning is voltooid”, aldus het OM. Het aanvullende onderzoek zou namelijke andere sporen kunnen vernietigen.

Bekend

M. heeft eerder bekend dat hij het jongetje op 1 juni 2022 ontvoerde uit Kerkrade, waar Gino op straat speelde. Hij nam het kind mee naar zijn woning in Geleen, waar hij hem drugs toediende en misbruikte. Gino is daarna gewurgd en gesmoord.

Tijdens eerdere zittingen bleek dat nog veel vragen openstaan als wordt gekeken naar de forensische sporen, of juist het ontbreken daarvan. Zo zijn er onbekende vingerafdrukken aangetroffen die niet van Gino, M. of de ex-vriendin van M. zijn. Dit betekent volgens de officier van justitie niet dat wordt gedacht dat er een tweede persoon betrokken was bij het dumpen van het jongetje. “Maar dit is geen zaak voor open eindjes.”

Ook zegt M. dat hij de jongen heeft gesmoord met een kussen, maar is er geen DNA van het jongetje gevonden op het kussen of het kussensloop dat M. aanwees.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer