Antwerp-supporters Tom Waes en Tom Lenaerts vertellen over hun feestnacht op de Bosuil: "Een orgie aan emoties"

De ontlading bij de Antwerpsupporters is groot, nadat The Great Old voor het eerst in 66 jaar tijd de kampioenstitel in de Belgische eerste voetbalklasse heeft weten te veroveren. Ook bekende Antwerpenaren delen in de feestvreugde: Tom Waes en Tom Lenaerts waren vanmorgen vroeg uit de veren - of nog wakker - en brengen op Radio 1 en StuBru het verhaal van hun feestnacht.

Antwerpen is sinds gisterenavond het toneel van een heus volksfeest. The Great Old is voor het eerst in 66 jaar nog eens kampioen van België en dat wordt stevig gevierd. Ook bekende Antwerpenaren die hun ploeg steeds door dik en dun gesteund hebben, delen in de feestvreugde. 

Tom Waes was er vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1 al vroeg bij om zijn relaas van een lange feestavond op de Bosuil te brengen. "Ik heb de match gevolgd samen met Tom Lenaerts, die ik al ken van toen ik 18 jaar oud was", vertelt hij. Ze hebben eerst buiten het stadion naar de wedstrijd gekeken, om een vernederende aftocht bij een eventueel verlies te vermijden, geeft Waes toe.

Maar van een vernedering was geen sprake gisteren. Integendeel, het werd een heuse triomftocht voor Antwerp na een onwaarschijnlijke slotfase waarin de beker verschillende keren van eigenaar wisselde. Uitgerekend kapitein Toby Alderweireld verzekerde met een knappe goal uiteindelijk de titel voor Antwerp.

“We hadden het eigenlijk bijna opgegeven", aldus Waes. "Als iemand dit zou neerschrijven als scenario voor een film zouden mensen denken: is dat niet wat overdreven? De realiteit overtreft alles.”

BELUISTER - "Bij spelers als Toby Alderweireld kan je op hun gezicht aflezen dat ze leven voor de club", aldus Tom Waes in "De ochtend" op Radio 1:

De eerste titel in jaren zorgde voor heel wat emoties. "Ik heb Tom Lenaerts voor de allereerste keer zien huilen", vertelt Waes die toegeeft dat hij zelf ook best geëmotioneerd was. Op StuBru probeert Lenaerts te beschrijven waar die tranen vandaan kwamen, maar dat blijkt niet eenvoudig.

"Als je er niet bij was, weet je niet waarover het gaat. Het was een orgie aan emoties, ik kon niet anders dan blèten", vertelt Lenaerts. Aan zijn stem is duidelijk te horen dat het een lange nacht was.   

BELUISTER - Waes en Lenaerts herbeleven hun feestnacht samen op StuBru:

Feest op de Bosuil

Waes en Lenaerts zijn samen ook nog afgezakt naar de Bosuil om te gaan vieren met de andere Antwerpsupporters en de spelers. "Dat was het beste én het slechtste idee van het weekend", vertelt Lenaerts. "We werden omhelsd door Jan en alleman. In de helft van de gevallen was dat fijn", lacht hij.

"Het was fantastisch", vult Waes aan. "Ik ben thuisgekomen stinkend naar het bier en de champagne. Iedereen 'kapte' dat gewoon over ons." Hij vierde ook mee op het podium met de spelers. "Ik kreeg een berichtje van de sportief directeur of ik "Dos cervezas" niet wou brengen, want (Antwerpspeler, red.) Gaston Avila is blijkbaar een grote fan van dat nummer. Ik heb hem dan ook maar het grootste deel laten zingen." 

Tom Waes en Gaston Avila brengen "Dos cervezas" in het Bosuilstadion

Tijdens de feestnacht is de kampioenstrofee van The Great Old al gesneuveld, maar daar heeft Waes naar eigen zeggen alvast niks mee te maken. "Ik heb de trofee wel even vastgehouden, maar die was al kapot", lacht hij.

BEKIJK - Tom Waes legt zelf enkele beelden vast van het feest op de Bosuil:

"Strafste thriller uit de voetbalgeschiedenis"

Ook andere bekende Antwerpsupporters hebben de titel van The Great Old gevierd gisteren. Zo zien we regisseur Erik Van Looy opduiken in een Instagramstory van Genk-supporter Matteo Simoni die Antwerp sportief feliciteert met de titel. De hoofdrolspeler uit "Zillion" legt vast hoe "Zillion"-regisseur Robin Pront en Van Looy elkaar duidelijk geëmotioneerd in de armen vallen in de Cegeka-Arena, waar Antwerp de titel veroverde na een gelijkspel tegen Genk. 

BEKIJK - Enorme ontlading bij de vele Antwerpsupporters, ook bekende Vlamingen vieren mee:

Videospeler inladen...

Antwerps schepen voor Haven Annick De Ridder (N-VA) en acteur en regisseur Luk Wyns deelden dan weer beelden vanuit het Bosuilstadion waar de hele nacht lang gevierd werd. "Strafste thriller uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Dat vergeet een supporter van z'n leven niet", schrijft Wyns bij zijn post. 

Meest gelezen