Themabeeld© Shutterstock

Nederlandse vrouw (64) in Spanje van klif geduwd door steenbok, ook 2 Belgen aangevallen

In de bergen van de Spaanse gemeente Trevélez is een wandeling behoorlijk misgegaan. Een Nederlandse vrouw en twee Belgen werden afgelopen week aangevallen door eens steenbok. De Nederlander viel hierdoor van een klif en stortte ruim twintig meter naar beneden.

De Telegraaf

Volgens de Spaanse krant Canal Sur gaat het om een 64-jarige vrouw. Ze brak hierdoor beide polsen. Ze was onderweg met twee Belgen, waarvan de leeftijden onbekend zijn. Ook zij werden aangevallen door de agressieve berggeit. Een van hen raakte hierdoor bewusteloos.

Dankzij een herder werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een reddingshelikopter signaleerde de twee Belgen. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Slecht weer

Reddingswerkers konden de Nederlandse vrouw aanvankelijk niet vinden. Urenlang werd er gezocht, maar vanwege de regen en wind moesten ze uiteindelijk hun zoekactie staken. Toen het weer die nacht opklaarde, gingen de hulpdiensten verder met zoeken. Volgens de Spaanse krant werd ze uiteindelijk onderkoeld in een verlaten boerderij aangetroffen.

Ook zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met haar gaat, is onbekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer