Antwerpfan Koen vereeuwigt titelwinst met tattoo op bovenbeen: “Dit is onvergetelijk en ik wil een blijvende herinnering"

De supporters van Antwerp zijn door het dolle heen. Koen Symons uit Deurne viert het feit dat zijn voetbalploeg landskampioen is met een tattoo op zijn bovenbeen. Hij is al meer dan 23 jaar fan van Antwerp en heeft nu ook een blijvende herinnering. Radio2-reporter Margaux van de regio was er bij toen het wapenschild van Antwerpen op zijn bovenbeen gezet werd.  

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Spanning en sensatie gisterenavond. Zowel KRC Genk, Union Saint-Gilloise als Royal Antwerp FC konden landskampioen worden in de Jupiler Pro League. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Toby Alderweireld knalde uiteindelijk de gelijkmaker binnen en loodste zijn ploeg richting de overwinning. 

Superfan Koen Symons uit Deurne is nog altijd niet bekomen van de avond. "Het was een rollercoaster van 90 minuten. Ik ben al 23 jaar fan van Antwerp. Ik ben gisterenavond meegegaan op verplaatsing naar Genk. Ik ben 1000 keer gestorven. Op het moment dat de Alderweireld scoorde en de titel voor ons was, ging iedereen door het dolle heen. Het waren echt zotte taferelen", vertelt hij in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2.

BEKIJK - Antwerp-fan Koen vereeuwigt titelwinst op bovenbeen

Videospeler inladen...

Ik zet elke week wel een voetbalgerelateerde tattoo

Alex Kowalewski, tattoo-artiest bij Freedom Tattoo in Mechelen

Koen vereeuwigt de historische winst van zijn ploeg met een tattoo. Hij laat de tattoo zetten in het gezelschap van Radio2-reporter Margaux Bogaert. "Ik wil een blijvend aandenken aan dit bijzondere moment." Tattooshop Tattoo Freedom helpt Koen bij het kiezen van het ontwerp. "Ik ga voor het wapenschild van de stad Antwerpen. Er is geen mooier beeld dan dat", vertelt hij.

Koen is lang niet de enige klant die een tattoo wil gelinkt aan zijn favoriete voetbalploeg. "Ik zet elke week wel een voetbal gerelateerde tattoo”, vertelt tattoo-artist Alex Kowalewski. "Zowel logo's van de club, jaartallen van overwinningen als de namen van spelers."

Wapenschild van Antwerpen en Tribune 2

Koen zette eerder ook al een tattoo gelinkt aan Royal Antwerp FC. "Ik heb een tattoo die geïnspireerd is op een beeld van tribune 2. Dat is een legendarische plek in het Bosuilstadion. Ik kom daar thuis. Helaas is de plek al twee jaar niet meer toegankelijk wegens problemen met de veiligheid."

Koen zakt vanavond ook nog af naar de grote markt in Antwerpen. "De spelers worden daar gehuldigd. En ik ga erbij zijn met mijn tattoo." Niet iedereen zal de tattoo kunnen bewonderen. "Ik heb de tattoo op mijn bovenbeen gezet. Dat was een compromis met mijn vrouw. Ze wil niet dat die op een zichtbare plek staat. Maar ik rol met plezier mijn broekspijp op."

Meest gelezen