Oekraïense soldaat in de buurt van Bachmoet (links) en luchtbeeld van een Oekraïense aanval op Russische voertuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense soldaat in de buurt van Bachmoet (links) en luchtbeeld van een Oekraïense aanval op Russische voertuigen. © REUTERS / via REUTERS

ANALYSE. Oekraïne scoort nú al met tegenoffensief

Als we de Russen mogen geloven, dan is Oekraïne eindelijk begonnen met het grote tegenoffensief. Zonder succes, beweert Moskou, want het brak nergens door de linies en slikte al zware verliezen. Maar bij de meer kritische Russische stemmen slaat die euforie al om in paniek. “We krijgen het moeilijk”, klinkt het daar. “Terwijl het ergste nog moet komen.” Lees hier wat we nu al weten, wat dat betekent voor de Oekraïense kans op slagen en hoe ook Wagner-baas Jevgeni Prigozjin het Russisch leger stokken in de wielen blijft steken.

19 reacties

  • Michel Dierickx

    11 maanden geleden
    De nucleaire bom komt steeds dichterbij.
  • Etienne De Vreese

    11 maanden geleden
    Oekraïne wacht tot de grond droog genoeg is Willen niet met materiaal en mankracht in een modderpoel komen vast te zitten.Want dan heeft een tegen offensief geen kans.Binnen Rusland is ook een verzets groep bezig die logistieke opslag onschadelijk maakt.Kan een hulp zijn voor Oekraïne
  • marc hoof

    11 maanden geleden
    Hopelijk onder het excuus van ‘het Oekraïne offensief ‘komt er nu een beslissende slag door de NAVO met Amerika op top, welke zo’n schok geeft dat Rusland onmiddellijk met hun terrorisme stopt! Er zijn genoeg bommen buiten kernbommen welke Rusland kan doen daveren !
  • bruno draulans

    11 maanden geleden
    Oekraine moet bijna niks doen. Russen bevechten elkaar en blazen zichzelf op. Wat een chaos voor de Russen.
  • Wesley Kenis

    11 maanden geleden
    Zodra de exhte leider veranderden van "in het heetst van de strijd" tot lafweg "enkele km achter het front" is het misgelopen. Toen kregen 2e ineens allemaal een grote mond want het waren toch niet zij en hun familie die "achterbleven"..