© NeroGiardini

Waarom je nú metallic schoenen nodig hebt

All that glitters is not gold. Maar dat neemt niet weg dat metallic schoenen in een gouden, zilveren of bronzen kleur een must zijn voor je garderobe. Waarom? Dat lees je hier, samen met enkele tips om ze perfect te stylen!

CityFashion

1. Je vindt ze in alle vormen

Sneakers, pumps, sandalen of een klassieke veterschoen. Metallic schoenen zijn dit voorjaar zodanig hot dat je ze werkelijk in alle vormen terugvindt. Dat betekent dus ook dat je voor bijna élke gelegenheid met het perfecte metallic paar aan je voeten je outfit compleet kunt maken.

TIP: Keuzestress? Niet nodig. Bestudeer je schoenenkast en evalueer: draag je het vaakst pumps, sportieve schoenen of klassieke schoenen? Kies vervolgens ook je metallic schoenen in dezelfde vorm en je bent klaar voor je nieuwe favoriete paar!

2. Je kunt ze met (bijna) alles combineren

Net als je juwelen, kun je ook metallic schoenen met zowat alle kleuren én kledingstukken combineren. Van een casual jeans tot een zomers kleedje of een echte power look: wedden dat je je metallic schoenen het meest zult dragen? Er geldt maar één regel: kies je andere accessoires zoveel mogelijk in dezelfde tint metallic. Je outfit maak je helemaal compleet als je juwelen dezelfde tint hebben.

TIP: Wil je een zachte look, dan kun je ook je kleding afstemmen in dezelfde kleuren. Zo combineer je zilveren metallic schoenen mooi met wit, lichtblauw en grijs. Bronzen of gouden metallic schoenen passen dan weer perfect met met aardetinten, roze, kaki of beige. Creëer je liever wat contrast, kies dan voor een donkere oufit. Opvallende prints laat je wel beter even in de kast hangen.

3. Ze geven je oufit een instant upgrade

Metallic schoenen zijn echte eyecatchers. Dat heeft als groot voordeel dat de meest eenvoudige outfit meteen een upgrade krijgt. Een etentje vlak na het werk of geen zin om een hele dag/nacht op pumps rond te lopen? Een metallic veterschoen is de perfecte eyecatcher die je gerust de hele dag door kunt dragen. Toch liever een hak? Met een little black dress en een paar metallic pumps of sandalen ben je meteen klaar voor élk feestje!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer