Radio2

60-plussers krijgen computerles in Dessel: "Cursus is belangrijk om digitale kloof te overbruggen"

In de gemeente Dessel heeft minister van TelecommunicatieĀ Petra De Sutter (Groen) samen met 60-plussers een computerles gevolgd in Buurthuis "Brasel". De Sutter vroeg er aandacht voor ouderen die niet goed kunnen werken met nieuwe vormen van technologie. Ze benadrukte nog eens dat privĆ©-initiatieven subsidies kunnen krijgen als ze helpen om die digitale kloof te overbruggen.

Tijdens een computerles voor 60-plussers heeft minister voor Telecommunicatie Petra De Sutter opgeroepen om meer private projecten te starten die de digitale kloof kunnen overbruggen.Ā Dat doet ze met nieuwe cijfers waaruit blijkt dat 70 procent van de 60-plussers moeite heeft met digitale technologie. "Projecten om de digitale kloof te overbruggen, krijgen subsidies en het blijft belangrijk dat er projecten bijkomen als we dit probleem willen aanpakken", zegt ze.

Radio2

Nieuwe digitale wereld

"We gaan er nogal vaak vanuit dat mensen zelf de weg vinden op digitaal vlak, maar dat is niet zo", legt de minister verder uit. "En het is onze plicht om opleidingen, zoals hier in Dessel, te subsidiƫren. Zo kunnen we mensen helpen die zich op een zeer laagdrempelige manier de vaardigheden van die technologieƫn eigen willen maken."

Ook Jef De Backker, coƶrdinator van de cursus in Dessel, is blij dat zijn cursus waardering krijgt van de minister. "Veel oudere mensen zijn beperkt in wat ze kunnen. Zo merken ze bijvoorbeeld dat ze gebruik moeten maken van een toepassing op de telefoon als ze een afspraak willen maken bij de bank. Maar dankzij onze cursus gaat er voor die mensen een nieuwe digitale wereld open."

Meest gelezen