© rr

Uitslaande brand verwoest dakappartement in Maaseik: bewoner naar ziekenhuis met ademhalingsproblemen

Maaseik -

Vlak bij de drukke rotonde aan de Bospoort in Maaseik heeft een uitslaande brand maandagnamiddag een dakappartement verwoest. De bewoner kreeg veel rook binnen en werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Jos Thomassen

© Jos Thomassen

Maandag even voor vijf uur brak de brand uit in een appartement aan de rotonde van de Acht Meilaan in het centrum van Maaseik. “Het dakappartement is totaal vernield”, zegt luitenant Ronny Houben van de brandweer van Maaseik.

Het dakappartement is totaal vernield door de brand.© Jos Thomassen

“Vermoedelijk is de brand ontstaan in de keuken. Alleen de slaapkamer is nog intact. Het flatgebouw bestaat uit vier appartementen”, zegt eigenares Rachel. “We moeten nu kijken hoe het verder moet.”

De Acht Meilaan werd vanaf de rotonde richting Bree afgesloten voor het verkeer. De brandweer van Maasmechelen moest komen ondersteunen. “Omdat we bij een brand altijd twee pompwagens moeten hebben”, aldus Ronny Houben.

Ook in het naastgelegen pand was er rookhinder. De brandweer verluchtte het verzekeringskantoor, nadat de dakpannen van het getroffen gebouw naar beneden werden gehaald.

© Jos Thomassen

© Jos Thomassen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer