Iedereen kan actief meewerken om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van mogelijke klassejustitie in ons land
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen kan actief meewerken om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van mogelijke klassejustitie in ons land © rv/screenshot

ONZE OPINIE. “De digitalisering van Justitie is al 20 jaar een martelgang, en dan springen burgers in het gat dat de politiek laat”

“De digitalisering van justitie is al 20 jaar een martelgang, dus springen burgers in het gat dat de politiek laat. Kijk naar de ethische hacker Inti De Ceukelaire”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Een initiatief dat in de uitvoering erg kaduuk is en dus niks aantoont, maar het idee om meer transparantie te bieden is zinvol.”

11 reacties

  • Chrisje Van Staeyen

    11 maanden geleden
    Het proces moet opnieuw gedaan worden met een jury die beslissen over de straffen.
  • Patrick Verbruggen

    11 maanden geleden
    typisch Belgisch, maar uiteindelijk ligt op het einde van de maand hun loon er toch
  • Michael Van Acker

    11 maanden geleden
    Mehdi mag als voorzitter zeggn war hij wil. Net zials Bouchez dat doet. Rechters mogen zich over deze uitlatingen echter niet uitspreken.
  • Danny Janssens

    11 maanden geleden
    Misschien dienen we het justitie apparaat te hervormen. Op zijn minst door het politiek benoemen af te schaffen. Competenties zouden de maatstaf moeten zijn. Niet de partijkaart.
  • Nick Demeesters

    11 maanden geleden
    Het is niet de politiek, het zijn de ambtenaren en het justitie apparaat zelf die alles blokkeren. Scheiding der machten interpreteren ze voor zichzelf als een verheven kaste die boven de rest staat. En wereldvreemd is, zoals blijkt. Hervormingen (bvb digitalisering) blokkeren ze systematisch. Weer een typisch en uniek Belgisch probleem. Pijnlijk om te zien, die archaïsche wantoestanden.
  1. ONZE OPINIE: “Paul Magnette (PS) is geen god en niet almachtig, alleen de verdeeldheid van de anderen kan hem dat maken”
    PREMIUM
    29

    ONZE OPINIE: “Paul Magnette (PS) is geen god en niet almachtig, alleen de verdeeld­heid van de anderen kan hem dat maken”

    “‘Er komt geen staatshervorming’, zegt PS-voorzitter Paul Magnette. Hij wijst er onder meer op dat het geld kost. Alsof zijn eigen wenslijstje voor de volgende regering geen geld kost. Er is een centrumrechts blok dat zich daartegen zal verzetten, maar zij komen op in gespreide slagorde. Tot vreugde van Magnette”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
  2. COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn
    PREMIUM

    COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn

    Spoiler alert. Coco (31, verpleegkundige) is de mol en Michaël (41, boomverzorger) de winnaar van het spel. Zo, dat weet u dan ook weer. Die voorkennis bespaart u vele zondagavonden waarop de doortrapte makers van ‘De mol’ u spelenderwijs op een dwaalspoor zetten. Avonden waarop u de detective in uzelf overschat en u in elk niet ter zake doend detail een bewijs meent te zien dat er geen is. Avonden waarop u zich afvraagt of er iets scheelt met uw begripsvermogen, dan wel of het aan de toegenomen ingewikkeldheid van de proeven ligt die door Gilles De Coster worden verwoord als betrof het een fluitje van een cent.