© REUTERS

Wagner-baas noemt Russische beweringen over enorme verliezen in Oekraïne “absurde sciencefiction”

De leider van de Russische privémilitie Wagner, Jevgeny Prigozhin, heeft beweringen van het Russische ministerie van Defensie dat het 1.500 Oekraïense soldaten in twee dagen heeft gedood, afgedaan als “absurde sciencefiction”.

lto

Jevgeny Prigozhin, wiens huurlingen al maanden namens het Kremlin vechten in Bachmut, heeft de spot gedreven met het establishment van zijn land nadat het beweerde een tweede groot offensief in Donetsk te hebben verijdeld.

Begin maandag beweerde het Russische ministerie van Defensie een groot offensief in Zuid-Donetsk te hebben afgeslagen en maandagavond sprak het over tweede verijdelde aanval.

Er werd gesproken over 1.500 soldaten die gedood werden. Er zouden volgens de Russen ook acht Leopard tanks, die door westerse bondgenoten aan Oekraïne waren geleverd, en 109 pantservoertuigen vernietigd zijn.

Maar in opmerkingen die op het Telegram-kanaal van Prigozhin zijn gepubliceerd, zei de 61-jarige dat om zoveel Oekraïense troepen te doden dagelijkse overwinningen van 150 km nodig zouden zijn. “Ik geloof daarom dat dit gewoon wilde en absurde sciencefiction is,” zei Prigozhin. “Het optellen van de cijfers van het ministerie zou betekenen dat we de hele planeet al vijf keer hebben vernietigd”, voegde hij er sarcastisch aan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer