Overstroomde straten in Cherson.
Volledig scherm
Overstroomde straten in Cherson. © REUTERS

Poetin noemt vernietiging dam “barbaarse daad” - Oekraïne wijst naar Rusland en waarschuwt voor weggespoelde mijnen en ziektes

In de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, bij de door Russische troepen gecontroleerde stad Nova Kachovka, is een grote dam ingestort. Russische en Oekraïense autoriteiten beschuldigen elkaar ervan de dam te hebben opgeblazen. Op satellietbeelden is de enorme schade goed te zien. Naast grote overstromingen, is er ook een impact voor de kerncentrale van Zaporizja. En uiteraard zijn er ook militaire en strategische consequenties. Herlees alle ontwikkelingen van woensdag 7 juni in dit liveblog.

146 reacties

  • Rita Scholliers

    11 maanden geleden
    Uiteindelijk vernietigen mensen elkaar terwijl we allemaal met elkaar verbonden zijn. Menszijn kent geen grenzen maar verbondenheid. Zoals het er nu aan toegaat zijn er alleen maar verliezers. Hoe gaat dit eindigen ?
  • Kelly Verlinden

    11 maanden geleden
    Poetin is zoals Trump. De ander beschuldigen, volharden in je leugens en zo alles verder destabiliseren in eigen voordeel.
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    Poetin tracht steeds zichzelf vrij te praten met krachttermen die hijzelf uitvoert om zijn invasie te bekomen. Waren het ook niet de VS of het Westen die dat Nederlands vliegtuig uit de lucht gehaald hebben ... Het Westen mag stilaan eens paal en perk stellen aan zijn leugens en hem krachtig opmerken dat we met zijn beschuldigingen geen rekening meer houden.
  • Lieven De Cock

    11 maanden geleden
    Wanneer pakken ze poetin zelf aan zoals met sadam hoessein en Kadafi, dit waren koorknapen in vergelijking met poetin!
  • Jess Degrauwe

    11 maanden geleden
    Wie of wat die dam heeft doen opblazen speelt eigenlijk nog weinig rol. We weten wel allemaal wie deze absurde oorlog gestart heeft. En dat er al onnoemelijk veel onschuldige slachtoffers zijn gevallen hierdoor welke absoluut te vermijden waren.