Het Europees Parlement in Straatsburg
Volledig scherm
Het Europees Parlement in Straatsburg © AFP

Niet eens de helft van EU-burgers weet dat er over een jaar Europese verkiezingen zijn

Over een jaar vinden er in heel de Europese Unie verkiezingen plaats voor het Europees Parlement, maar slechts 45 procent van de EU-burgers weet dat. Dat is wel een stijging van negen procentpunten ten opzichte van de herfst vorig jaar. In België is 47 procent ervan op de hoogte.

20 reacties

  • Geert Landsman

    11 maanden geleden
    Europa heeft enorm veel goede dingen voor de burger gedaan die veel mensen niet eens zien. 1 Munt. 1 Roaming tarief. Geen paspoort nodig. Vrije vestiging. Direct geld overmaken zonder kosten. Werken waar je wil. Gelijke diploma's van school. Vrije handel. Controle op ontsporende overheden (zoals de Belgische). Voedselveiligheid. Banken aan banden gelegd. Europol. etc. Zeggen dat Europa slecht is voor de burger is niet waar. Ze blunderen wel eens, maar zonder de EU was bv Belgie allang failliet.
  • viaene philippe

    11 maanden geleden
    Europarlement…..nog nooit iets positiefs van gehoord salut en de kost .
  • peter siau

    11 maanden geleden
    Gewoon dat boeltje opdoeken heeft geen nut en zit ook vol met graaiers
  • Gaston Van De Kerckhove

    11 maanden geleden
    Afgedankte nationale politici die voor bewezen diensten eens extra mogen gaan graaien. Wie stemt daar nog voor, ik niet. Laat het aantal zetels (ook hier) afhangen van de geldige stemmen. (80 % geldige stemmen, 80% zetels in te nemen) Misschien worden ze dan wakker
  • Luc Hermans

    11 maanden geleden
    Europa wat is dat?