© BELGA

Bondscoach Tedesco verrast met vier nieuwkomers in selectie Rode Duivels: “Ze moeten de uitdaging aangaan”

Belgisch bondscoach Domenico Tedesco verraste weer door enkele nieuwe namen op te noemen voor de Rode Duivels. Met Olivier Deman, Ameen Al-Dakhil, Mike Trésor en Arnaud Bodart vervoegen vier compleet nieuwe namen zich bij de selectie. Zij krijgen de kans om hun allereerste minuten in het Belgische tenue te maken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk (17/06) en Estland (20/06).

Michiel Verheirstraeten
Bron: belga

LEES OOK. Nog geen Toby Alderweireld bij Rode Duivels, maar terugkeer is optie voor bondscoach: “Deur staat altijd open”

De grootste verrassing in de selectie vinden we in de verdediging. Daar vinden we Olivier Deman van Cercle Brugge en Ameen Al-Dakhil van Burnley terug. Toch wel opmerkelijk, want Tedesco ging namelijk geen beloften oproepen voor de Rode Duivels. “Ze moeten de uitdaging aangaan. Er is geen bijzonder plan voor hem, om de Rode Duivels te combineren met het EK U21”, vertelde de bondscoach op zijn persconferentie. Tedesco ziet veel potentieel in de linkerwingback van Cercle Brugge. “Hij geeft elke wedstrijd veel. Ik observeerde hem tijdens zijn opwarming, zo’n kwartiertje. Daarin deed hij wel 25 sprints. Dat zegt genoeg over zijn karakter. Bovendien heeft hij ook nog eens een uitstekende techniek.”

LEES OOK. Hij moest vluchten voor de oorlog en was bij Anderlecht nog spits: wie is kersvers Rode Duivel Ameen Al-Dakhil?

© BELGA

Ook Trésor mag zich eindelijk opmaken voor de Rode Duivels. Tedesco liet de kersverse Speler van het Seizoen in de Pro League bij de vorige kwalificatiematchen nog thuis, maar nu is de bondscoach helemaal overtuigd. “Mike heeft een fantastisch seizoen beleefd met Genk. Hij brak het record van assists en ik kijk ernaar uit om hem te mogen ontvangen en aan het werk te zien bij de nationale ploeg.” De speler van Genk vervangt Leandro Trossard die niet speelklaar is door een kleine operatie.

Terugkeer Alderweireld?

Op de persconferentie werd de uitspraak van Toby Alderweireld – “ Wie weet als Tedesco het vraagt, dat ik terugkom” – niet onopgemerkt weggelaten. Tedesco had een interessant antwoord op de uitspraak van Alderweireld. “Ik heb over zijn voorstel nagedacht. Ik heb hem aan het werk gezien tegen Genk, waar hij sterk speelde. Gisteren stuurde ik Toby een berichtje met de vraag of hij echt wel meende wat hij zei. Het kon ook door de euforie zijn. Hij antwoordde mij dat het niet voor deze maand zal zijn, maar misschien in de toekomst. De volgende selectie is voor september, dan zullen we zien, maar de deur staat altijd open voor hem.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    MEER OVER DE RODE DUIVELS