“Je moet echt geen extremist zijn om gezond te eten”: deze kleine aanpassingen maken een groot verschil
Nog tot en met 12 juni loopt de eerste editie van ‘Een week (ge)zonder’. Zo daagt de Diabetes Liga je uit om stil te staan bij wat er op je bord ligt. “Eén derde van alle kankers wordt mogelijk gemaakt door ongezond eten”, zegt diëtist Michaël Sels in ‘Dag Allemaal’. “Alleen tabak scoort nog slechter.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
Snel van die knoflookadem afgeraken? Recente studie bewijst: “Dit zuivelproduct neemt 99 procent van de geur weg”
Look eten en jezelf daarna ongemakkelijk voelen door de knoflookadem: we hebben het allemaal al meegemaakt. We lezen ook veel feiten en fabels over wat ertegen werkt, en na al die mythes die de ronde doen hebben Amerikaanse wetenschappers écht iets ontdekt wat werkt. En wat blijkt? De oplossing vinden we terug in het zuivelaanbod van de supermarkt. -
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
PREMIUM
Ben je goedkoper en gezonder af met diepvriesfruit dan met vers fruit? Diëtiste legt uit én vergelijkt prijzen in 7 supermarkten
Een kwart van de Belgen legt minder verse groenten en fruit in de winkelkar. Wie een bakje blauwe bessen in zijn winkelkar legt, fronst ongetwijfeld ook vaak over die hoge prijs voor zo’n kleine vrucht. Kan je effectief besparen als je die in diepvriesvorm koopt? Verlies je dan geen vitaminen en kwaliteit? En waar koop je het goedkoopste fruit? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt vers fruit met diepvriesfruit en zoekt uit waar je het best af bent op het vlak van prijs én voedingswaarden. -
PREMIUM
Goedkoper dan een dure proteïneshake én goed voor spierherstel: welke chocolademelk is de beste keuze na het sporten?
In de winkelrekken zie je veel producten met extra proteïnen. “Maar je kan na het sporten ook gewoon chocolademelk drinken om te herstellen”, legt diëtiste Sanne Mouha uit. Kies je een variant met of zonder suiker? Eentje met soja of met extra proteïnen? Mouha helpt je de juiste keuze te maken en verheldert waarom de drank je spieren herstelt: “Maar niet elke chocomelk is geschikt na je sportmoment.” -
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
PREMIUM
Welke oefeningen moet je doen om je lovehandles aan te pakken? “Je eetgewoontes zijn het beste wapen”
Na een luie winter krijgen velen af te rekenen met lovehandles. Dat klinkt mooi, lieflijk zelfs. Maar achter de leuke uitdrukking zit een minder aantrekkelijke werkelijkheid. Lovehandles zijn immers gewoon vetrollen op en net boven onze heupen. Wat kan je eraan doen? Moet je anders gaan eten of meer bewegen? En hoe krijgen we die lovehandles eigenlijk? Diëtiste Deborah De Jaegere en personal coach Thibault Cambien geven tips: “Begin niet té strikt te diëten, kies voor de weg van de geleidelijkheid.” -
Zo maak je je kip even lekker als bij de Chinees (en waarom dat écht de moeite is)
Wie in een Chinees restaurant als eens kip heeft besteld, weet: zo mals als daar krijg je de kip thuis nooit. Hoe komt dat en hoe kan je die zelf even lekker klaarmaken? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt het geheim van zo’n smaakvol en mals kipgerecht, en deelt zijn favoriete recept. “Dit is echt een wereld van verschil.” -
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?