Fietsster (82) komt om het leven na ongeval met vrachtwagen: “Droeshout in rouw”

Het ongeval deed zich voor op de Vilvoordsesteenweg.© EGO

Opwijk -

Dinsdagnamiddag gebeurde omstreeks 15.15 uur een dodelijk ongeval op de Vilvoordsesteenweg ter hoogte van de kringloopwinkel in Droeshout (Opwijk). “Daarbij is een 82-jarige fietsster om het leven gekomen”, bevestigt commissaris Fred Scrayen. “Droeshout is in rouw, het slachtoffer woonde vlakbij de plaats van het ongeval”, zegt burgemeester Inez De Coninck (N-VA).

Joris Herpol en Erik Gyselinck

“Bij het ongeval is volgens de eerste vaststellingen ook een vrachtwagen met oplegger betrokken. Hoe het ongeval precies gebeurde, is onduidelijk”, stelt commissaris Fred Scrayen van politiezone Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel (AMOW).

“Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige aan die ter plaatse kwam en de omstandigheden van het ongeval onderzoekt. De Vilvoordsesteenweg werd volledig afgesloten voor het verkeer. Iedereen moest omrijden, wat voor een moeilijke avondspits zorgde in de regio Opwijk.”

Oversteken

Woordvoerder Gilles Blondeau van het Parket Halle-Vilvoorde bevestigt de feiten. “Een 82-jarige vrouw is in Opwijk, op de Steenweg op Vilvoorde, met haar fiets aangereden geweest door een vrachtwagen toen ze vanop het fietspad opeens de weg wilde oversteken.”

“De vrachtwagen kon haar helaas niet meer ontwijken en de vrouw is ter plaatse overleden. De bestuurder van de vrachtwagen testte negatief op drugs en alcohol. Het parket heeft een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld.”

Familie

Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) begaf zich samen met schepen van Mobiliteit William Engels (Open VLD) ook naar de plaats van het ongeval. “Onze gedachten gaan nu eerst uit naar de familie van het slachtoffer”, zegt de burgemeester.

“Het gaat om een 82-jarige dame die op zo’n honderd meter van haar woonst is aangereden door de vrachtwagen. Wat de precieze omstandigheden zijn, moet de verkeersdeskundige nu onderzoeken. Heeft zij plots een gezondheidsprobleem gekregen, was er een onvoorziene omstandigheid toen ze overstak? We weten het niet, daarvoor is het te vroeg.”

Slachtofferhulp

“Volgens wat ik hoorde, kwam het slachtoffer met de fiets van Merchtem. Ze was nog zeer actief. De familie kwam ook ter plaatse. De politiezone AMOW bood slachtofferhulp aan. Zoiets komt in een gemeenschap zoals Droeshout ontzettend hard aan. Droeshout is in rouw, de dame was lokaal wel goed gekend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen