© AFP

Menselijke resten van vermiste callcentermedewerkers geïdentificeerd in Mexico

De menselijke resten die vorige week werden aangetroffen in 45 achtergelaten zakken in een ravijn in het westen van Mexico, zijn wel degelijk van callcentermedewerkers die als vermist waren opgegeven.

Bron: BELGA

De lugubere ontdekking van stoffelijke resten van mannen en vrouwen gebeurde in een 40 meter diepe ravijn in de gemeente Zapopan, een buitenwijk van de miljoenenstad Guadalajara. 

Labotesten hebben nu uitgewezen dat het om de stoffelijke resten van callcentermedewerkers ging die vorige week als vermist waren opgegeven. Dat hebben de lokale autoriteiten aangekondigd. Twee vrouwen en zes mannen van rond de 30 waren verdwenen. Ze waren allemaal voor het laatst gezien tussen 20 en 22 mei.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou het callcenter waar ze werkten, betrokken zijn bij verschillende illegale activiteiten waaronder vastgoedfraude en telefonische oplichting.  

In april had het Amerikaanse ministerie van Financiën nog sancties ingevoerd tegen het Mexicaanse drugskartel Jalisco Nueva Generacion, dat vanuit illegale callcenters Amerikanen bedroog via valse aanbiedingen voor vakantiewoningen. 

Mexicaanse drugskartels houden zich niet alleen met drugs bezig, maar ook met onder meer brandstofdiefstallen, afpersing en ontvoeringen. Soms hebben ze banden met corrupte politici of met de veiligheidsdiensten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer