Lotte Kopecky.
Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Kopecky. © PN

“Wielrennen voor vrouwen in de lift? Gevaarlijke luchtbel die vroeg of laat uit elkaar spat”: waarom de Ronde van België voor vrouwen afgelast werd

Lotte Kopecky, en met haar nog een hoop andere rensters, moet last minute haar planning bijstellen. Ze zou over een week de Lotto Belgium Tour rijden, maar organisator Tom Thienpont trok er dinsdag noodgedwongen de stekker uit. Hij kon de veiligheid van de rensters niet garanderen, zegt hij. Maar er speelt veel meer, zo blijkt. Vier vragen, evenveel antwoorden bij deze afgelasting.

8 reacties

  • kristof winters

    11 maanden geleden
    Hoe kan ik seingever worden in mijn buurt? Ik zoek al een hele tijd deze zaak op, maar vind niets.
  • Jean Keulemans

    11 maanden geleden
    Wie richt nu een ronde in op het moment dat de prof-ronde bezig is. Op het moment dat de aankomst is in Knokke, kwamen de dames in Dudzele
  • Wat niet weet Guy

    11 maanden geleden
    Dit krijgt men wanneer men alles wil (gelijk) afmeten. Hetzelfde prijzengeld als de mannen, waar ik niets op tegen heb op zich. Echter sport is gebaseerd op een economisch model (sponsoring - commerciële waarde) en indien de return lager is, is het bedrag aan sponsoring ook lager waardoor het plaatje niet meer klopt. Ook al is de fysieke prestatie dezelfde, de markt moet het willen betalen.
  • Marc Huyghe

    11 maanden geleden
    Afgelasten? Er zijn toch mensen genoeg te vinden om te taak van al dan niet mobile seingever op zich te nemen. Deze mensen hebben een bijzondere taak maar worden daarvoor niet altijd geacht, ze worden meestal, niet altijd, aanzien als noodzakelijk kwaad. Denk ook eens aan deze mensen en niet altijd aan de mensen van de wielerbond en de vips.
  • urbain celis

    11 maanden geleden
    schadalig, in het uiterste geval moet ge de seingevers maar betalen, het is natuurlijk weeral in Wallonie