© Jan Van der Perre

Minderjarige motordief gevat na vlucht tijdens testrit en ongeval in Peer

Peer -

Een minderjarige motordief is maandagnamiddag gevat nadat hij niet terugkeerde na een testrit op een Yamaha. Tijdens zijn vlucht vanuit Peer veroorzaakte de jongen een ongeval en ging hij er opnieuw vandoor.

Marij Wyers

De eigenaar uit Peer had zijn felgroene Yamaha online te koop gezet. De minderjarige dief stelde zich voor als klant en hij regelde een afspraak met testrit op maandag. Toen de zogenaamde klant rond 14 uur niet terugkeerde van de testrit verwittigde de eigenaar de politie Kempenland. Van daaruit werd meteen groot alarm geslagen en alle politieploegen op de baan werden verwittigd om uit te kijken naar de groene Yamaha zonder kenteken en een bestuurder zonder helm.

Tijdens zijn vlucht schatte de motordief zijn bocht in de Deusterstraat in Peer verkeerd in, waardoor hij tegen een andere auto reed. Toch kon de jonge dief zijn vlucht voortzetten. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Een politieploeg van de zone LRH merkte de Yamaha later in de namiddag op. Na een korte achtervolging kon de motorrijder worden onderschept. De minderjarige verdachte werd gearresteerd en voorgeleid bij de jeugdrechter in Leuven. De jongen is opgesloten in een jeugdinstelling in Mol. (maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer