Arbeider gewond bij explosie tijdens werken aan waterleiding in Neerpelt.© rr

Arbeider uit Herselt gewond bij zware explosie tijdens werken aan waterleiding in Neerpelt

Bij werken aan de waterleiding in Neerpelt heeft zich woensdag rond 10 uur een explosie voorgedaan. Een arbeider uit Herselt raakte zwaargewond.

© gvb

Een buurtbewoonster zag hoe een golf van modder en keien in de hoogte werd gegooid door de ontploffing. Twee woningen werden hierdoor besmeurd en enkele dakpannen sneuvelden. De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. Het incident gebeurde bij werken aan de waterleiding op het kruispunt van De Roosen en de Zandstraat in Neerpelt. Een arbeider liep zware hoofdwonden op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Krachtig

De explosie had een enorme kracht. Die zou in een hogedrukleiding zijn ontstaan. Door de luchtverplaatsing zou een putdeksel van 50 kilo in de hoogte zijn gevlogen.

Buurtbewoonster Anja Vrolijk bekijkt de laag smurrie op haar wagen die tijdens de explosie op haar inrit stond. Ook de voorgevel van haar woning is besmeurd. “Sinds eind vorig jaar zijn ze hier al aan het werken. Twee maanden heeft het stilgelegen en maandag waren ze terug begonnen”, vertelt ze. “Rond 10 uur vanochtend werd ik opgeschrikt door een enorme knal. Ik was net binnen koffie aan het drinken nadat ik wat in de tuin had gewerkt. Een hels klap, en ik keek naar buiten en zag een grijze golf van smurrie uitkomen boven de bomen aan mijn voortuin.”

Ravage

Ze snelde naar buiten en zag een kleine ravage. “Ja, met de drek waren heel wat keien en stukken buis meegekomen. Bij mijn buur was een ijzeren paal tot aan zijn voordeur geslingerd. Ook hebben stukken puin bij hem enkele dakpannen vernield. Bij mij is mijn wagen en mijn voorgevel besmeurd, maar voorlopig zie ik geen schade, maar dat zal nog nader bekeken moeten worden.”

Toen ze naar de straat de wandelde zag ze dat er ook iemand gewond was geraakt. “Ik zag een arbeider op straat langs de put liggen. Hij had een zware hoofdwonde. Ik zag ook nog twee collega’s maar die leken ongedeerd, al klaagde er eentje ook van wat pijn aan zijn been. Er stopte een verpleegster van het Wit-Gele Kruis en die heeft de eerste zorgen toegediend, maar al snel kwamen er ook hulpdiensten bij.” De gewonde arbeider uit Herselt is niet in levensgevaar.

Onderzoek

Politie HANO heeft de locatie afgespannen met een lint. De lokale politie heeft getuigen bevraagd. Een arbeidsinspecteur is bezig met het onderzoek naar dit ongeval. Ook een preventieadviseur kwam ter plaatse.

© gvb

© gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners