© Mutsu Kawamori/AFLO

VIDEO. Opvallend: Japanse neemt na eerdere diskwalificatie sportieve revanche in het gemengd dubbel en bereikt finale op Roland Garros

De Japanse Miyu Kato heeft zich woensdag verzekerd van de finale in het gemengd dubbel op Roland Garros. Samen met haar partner Tim Pütz klopte ze het duo Aldila Sutjiadi-Matwe Middelkoop in 7-5 en 6-0.

Jens Heylen

Kato werd eerder dit toernooi samen met dubbelpartner Aldila Sutjiadi (degene die ze nu dus versloeg, red.) gediskwalificeerd nadat ze onbewust een ballenmeisje raakte.

De umpire gaf Kato aanvankelijk een waarschuwing, maar toen haar tegenstandsters wezen op de toestand van het meisje, werd ook de supervisor van Roland Garros op het veld geroepen. Kato verontschuldigde zich nog tegenover het ballenmeisje, maar na een lange discussie besliste de wedstrijdleiding om het duo toch uit het toernooi te halen. De beslissing werd op boegeroep van het publiek onthaald.

De Japanse wist nu dus sportieve revanche te nemen door zich in het gemengd dubbel voor de finale te plaatsen.

De beelden:

Het voorval met het ballenmeisje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer