Archiefbeeld ter illustratie

Twee verdachten van 19 jaar gearresteerd voor zware agressie tegen buschauffeur in Genk

Twee mannen van 19 uit Heusden-Zolder zijn gearresteerd in het onderzoek naar een geval van zware agressie tegen een buschauffeur van De Lijn op de Europalaan in Genk in maart. Eén van hen is aangehouden.

De politie heeft twee 19-jarige mannen uit Heusden-Zolder gearresteerd die ervan verdacht worden in maart een buschauffeur van De Lijn zwaar toegetakeld te hebben. De feiten deden zich voor op 22 maart op de Europalaan in Genk. Het duo zou de man enkele rake klappen verkocht hebben nadat hij hen gezegd had dat ze niet vapend op de bus konden stappen. De chauffeur werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. 

De dag na het voorval brak er een spontane staking uit in alle Limburgse stelplaatsen van De Lijn. "Veel chauffeurs hebben het werk neergelegd om een duidelijk signaal te geven. Agressie is niet enkel een probleem van De Lijn, maar van de hele maatschappij. Maar agressie is absoluut ontoelaatbaar, zeker tegen mensen die enkel hun functie uitoefenen", vertelde Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn toen.  

Politiezone CARMA zette alles op alles om de daders te vinden. Zo werden veel camerabeelden geanalyseerd om de gebeurtenissen te reconstrueren. Onderzoek van telefoons en verklaringen van getuigen hebben ervoor gezorgd dat het duo nu geïdentificeerd is. De twee mannen werden tijdens een huiszoeking in hun woning gearresteerd. Een van hen mocht na ondervraging beschikken. De andere werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Tijdelijk vaste camera tegen overlast

De stad Genk heeft kort na het incident tijdelijk een vaste camera geplaatst aan het station met zicht op de bussen en de fietsenstalling. Die is geplaatst in samenspraak met de lokale politie. Burgemeester Wim Dries (CD&V): "Sindsdien zijn er geen noemenswaardige problemen meer geweest, maar we hebben wel de indruk dat de camera een ontradend effect heeft."

Meest gelezen