Officieel: Lionel Messi zet carrière verder bij Amerikaanse club van David Beckham: “Wil meer aan mijn familie denken”

Lionel Messi is op weg naar de Amerikaanse Major League Soccer. De Argentijn zou volgend seizoen aan de slag gaan bij het Amerikaanse Inter Miami, de club van voetbalicoon David Beckham. Toch zou er nog een waterkans zijn dat Messi opnieuw voor Barça zal spelen. Er gaan immers stemmen op dat Messi meteen zou worden uitgeleend aan de Spaanse kampioen.

Jens Jacobs, Koen Van Uytvange

Dan toch geen zand gaan vreten in Saudi-Arabië zoals Karim Benzema, ondanks bergen geld. En de rechtstreekse comeback naar Barcelona dan? Had vader Jorge Messi maandag na onderhandelingen met de Catalaanse club niet gezegd dat Messi “uiteraard graag naar Barcelona wilde terugkeren”? De retour van de verloren zoon komt er klaarblijkelijk niet om financiële redenen. Tenzij de Catalanen alsnog een deal uitgewerkt zouden krijgen om Messi in de winter van volgend seizoen te huren wanneer de competitie in de VS stilligt.

Een terugkeer naar Barcelona zit er dus niet meteen aan te komen. “Ik wilde heel graag”, vertelde de Argentijn bij het Spaanse AS. “Ik was erg opgewonden om terug te kunnen keren, maar na te hebben meegemaakt wat ik heb meegemaakt en de exit die ik had, wilde ik niet weer in dezelfde situatie zitten: afwachten wat er ging gebeuren en vertrekken mijn toekomst in handen van een ander. Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen en de waarheid is dat ik dat niet wilde meemaken, noch de leiding wilde nemen over iets dat daarmee te maken had.”

LEES OOK. Niet gezwicht voor oliedollars, wel voor Miami: alles wat u moet weten over nakende transfer van Lionel Messi naar club van David Beckham

Messi zet zijn handtekening dus niet onder een contract bij Barcelona, wel onder eentje bij Inter Miami, in de hoogste divisie van de Verenigde Staten. Een mondeling akkoord is al een feit. Volgens Argentijnse media kan hij er tot 100 miljoen dollar per jaar verdienen, al komt een groot deel van die inkomsten niet rechtstreeks uit zijn salaris. Messi krijgt ook lucratieve sponsordeals met Adidas en Apple en kan later misschien clubeigenaar worden.

“Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga”, verduidelijkte de Argentijn zijn keuze voor de club van David Beckham. “Ik mis een aantal dingen, maar we hebben besloten om door te gaan op de ingeslagen weg. Ik wilde Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken.”

Wereldsterren onder elkaar

Inter Miami wordt de derde club in de profcarrière van de 35-jarige aanvaller, na Barcelona (672 goals en 303 assists in 778 wedstrijden) en PSG (32 goals en 35 assists in 75 wedstrijden). Voorzitter en mede-eigenaar van The Herons (De Reigers) is David Beckham, net als Messi ex-speler van PSG. Onlangs woonde de Brit in Parijs een training bij van de Franse kampioen en ging hij met Messi op de foto. Straks kunnen twee landgenoten proberen om op de foto te gaan met de grootste voetballer van deze eeuw: Dante Vanzeir van New York Red Bulls en aanvaller Christian Benteke van DC United.

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal