Lionel Messi bevestigt vertrek naar Inter Miami: “Ik wil uit de schijnwerpers stappen”

Lionel Messi trekt naar de Amerikaanse Major League Soccer. De Argentijn gaat volgend seizoen aan de slag bij het Amerikaanse Inter Miami, de club van voetbalicoon David Beckham. “Ik wil meer genieten van het leven”, klinkt het.

Jens Jacobs, Koen Van Uytvange

Dan toch geen zand gaan vreten in Saudi-Arabië zoals Karim Benzema, ondanks bergen geld. En de rechtstreekse comeback naar Barcelona dan? Had vader Jorge Messi maandag na onderhandelingen met de Catalaanse club niet gezegd dat Messi “uiteraard graag naar Barcelona wilde terugkeren”? De retour van de verloren zoon komt er klaarblijkelijk niet om financiële redenen. Tenzij de Catalanen alsnog een deal uitgewerkt zouden krijgen om Messi in de winter van volgend seizoen te huren wanneer de competitie in de VS stilligt.

Een terugkeer naar Barcelona zit er dus niet meteen aan te komen. “Ik wilde heel graag”, vertelde de Argentijn bij het Spaanse Mundo. “Ik was erg opgewonden om terug te kunnen keren, maar na te hebben meegemaakt wat ik heb meegemaakt en de exit die ik had, wilde ik niet weer in dezelfde situatie zitten: afwachten wat er ging gebeuren en mijn toekomst in handen van een ander laten. Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen en de waarheid is dat ik dat niet wilde meemaken, noch de leiding wilde nemen over iets dat daarmee te maken had.”

© imago/Ulmer

Messi zet zijn handtekening dus niet onder een contract bij Barcelona, wel onder eentje bij Inter Miami, in de hoogste divisie van de Verenigde Staten. Een mondeling akkoord is al een feit. Volgens Argentijnse media kan hij er tot 100 miljoen dollar per jaar verdienen, al komt een groot deel van die inkomsten niet rechtstreeks uit zijn salaris. Messi krijgt ook lucratieve sponsordeals met Adidas en Apple en kan later misschien clubeigenaar worden.

“Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga”, verduidelijkte de Argentijn zijn keuze voor de club van David Beckham. “De deal is wel nog niet volledig rond en we zijn het nog over een paar dingen oneens, maar we hebben beslist om door te gaan met deze transfer. Als Barcelona niet zou lukken, wilde ik Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken. Ik wil in de States anders gaan leven en veel meer genieten van het leven.”

Wereldsterren onder elkaar

Inter Miami wordt de derde club in de profcarrière van de 35-jarige aanvaller, na Barcelona (672 goals en 303 assists in 778 wedstrijden) en PSG (32 goals en 35 assists in 75 wedstrijden). Voorzitter en mede-eigenaar van The Herons (De Reigers) is David Beckham, net als Messi ex-speler van PSG. Onlangs woonde de Brit in Parijs een training bij van de Franse kampioen en ging hij met Messi op de foto. Straks kunnen twee landgenoten proberen om op de foto te gaan met de grootste voetballer van deze eeuw: Dante Vanzeir van New York Red Bulls en aanvaller Christian Benteke van DC United.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer