De aanklager vraagt een celstraf van acht maanden of een werkstraf van 90 uur.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Wegenwerker slaat buschauffeur tijdens discussie over wegsignalisatie

Ham/Tongeren -

Een 31-jarige wegenwerker uit Ham riskeert 8 maanden cel of een werkstraf omdat hij op de vuist ging met een buschauffeur tijdens een discussie over de wegsignalisatie. “Toen hij zijn venster opendraaide, heb ik uitgehaald.”

Shauni Deferm

Op 30 november 2022 was de dertiger als werkman aan de slag op de Bilzersteenweg. De buschauffeur kon echter niet passeren door de wegsignalisatie en vroeg de dertiger om de kegels te verplaatsen, zo stelde de Tongerse aanklager. “Maar in plaats van te helpen, smeet de werkman een steen tegen het raam van de bus. Vervolgens heeft hij ook een slag uitgedeeld aan de buschauffeur toen die zijn venster opendeed.” De aanklager vraagt een celstraf van acht maanden of een werkstraf van 90 uur.  

De dertiger geeft de slag toe, maar vertelt een ander verhaal. “Ik was daar aan het werk en die buschauffeur reed die paaltjes omver en begon ermee te gooien. Als je dat vriendelijk vraagt, zou ik die kegels wel verzetten. Ik heb me door zijn gedrag ook niet meer onder controle kunnen houden. Toen hij nadien zijn venster opendraaide, heb ik uitgehaald.” Hij betwist wel dat hij met een steen tegen de bus gooide. De man gaat akkoord met een werkstraf.

Vonnis volgt 28 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer