Afgelopen weekend was er in Brussel nog een protest in Brussel naar aanleiding van het arrest in het proces over Sanda Dia.
Volledig scherm
Afgelopen weekend was er in Brussel nog een protest in Brussel naar aanleiding van het arrest in het proces over Sanda Dia. © Dieter Nijs

Hoge Raad voor de Justitie overweegt ‘bijzonder onderzoek’ over klassenjustitie naar aanleiding van proces Sanda Dia

Na een oproep tot sereniteit, gaat de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) bekijken of er een ‘bijzonder onderzoek’ moet komen naar het gevoel van klassenjustitie dat is ontstaan naar aanleiding van het proces rond de dood van Sanda Dia.

177 reacties

  • maud hallett

    11 maanden geleden
    Ik ben 72 en steun die jongeren, de uitspraak in dit proces is niet pluis!
  • Ronald Van Geffen

    11 maanden geleden
    Er is geen klassenjustitie, daar waar de wet in gebreke blijft bedisselen advocaten onderling om de uitspraken te beïnvloeden.
  • Kristien Foubert

    11 maanden geleden
    Een dikke pluim voor de jongeren die opkomen tegen klassenjustitie. Ook al ben ik 60, ik steun hen in hun gelijk
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    Hoe hoger men op de maatschappelijke ladder staat hoe meer men al gekregen heeft van de samenleving. Dus zouden we in het strafrecht progressieve schalen kunnen invoeren. Zoals bij de belastingen. Hoe hoger men op die ladder staat hoe hoger de straf. De reuzegommers waren natuurlijk nog groentjes, elite in de maak. Maar stonden toch al een paar treden hoger dan een arbeiderskind.
  • An Verstraete

    11 maanden geleden
    Er is geen gevoel van klassenjustitie. Er IS klassenjustitie.