Jonas Roosens

Code oranje voor brandgevaar in Antwerpen en Limburg 

In natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg geldt vanaf donderdagvoormiddag code oranje voor brandgevaar. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos. "Het aanhoudende droge weer, de uitdrogende wind en de verwachte stijgende temperaturen zorgen voor een verdere toename van het brandgevaar in de natuur", waarschuwt het Agentschap.

Vanaf donderdag 10 uur geldt code oranje voor brandgevaar in natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg. Het Agentschap Natuur en Bos wijst erop dat de toename van het brandgevaar zich uitgesprokener manifesteert in de open natuur op droge zandbodems, zoals heidegebieden.

"Wees dus voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden en maak geen vuur", raadt het Agentschap aan. "Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Natuurbeheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit."

In Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant blijft code geel van kracht, al blijft ook daar het brandgevaar voor bos stijgen. Natuur en Bos volgt de situatie in heel Vlaanderen nauwgezet verder op. Code geel voor brandgevaar is sinds vorige donderdag van kracht in heel Vlaanderen, nadat dat eerder alleen in de provincies Antwerpen en Limburg het geval was. 

Op de website van Natuur en Bos is de actuele code per provincie terug te vinden, net als aanvullende informatie.

Meest gelezen