Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nooit geziene hitte in Azië: meer dan 40 graden in Siberië, China flirt met 50 (!) graden

Azië kreunt onder een nooit geziene hitte. In Siberië steeg het kwik vandaag tot boven 40 graden en werden volgens klimatoloog Maximiliano Herrera “tientallen records verpulverd”. China noteerde meer dan 45 graden en flirt zelfs met de 50 graden. Herrera spreekt van “een historische hittegolf die onze klimaatgeschiedenis herschrijft”. En het kan nog erger worden.

41 reacties

  • Kelly Verlinden

    10 maanden geleden
    Ondertussen blijven we hier water verspillen en doen we alsof het allemaal een hoax is en klimaatverandering een fantasie is.
  • Leen Van den bussche

    11 maanden geleden
    Nog steeds wordt er in China veel steenkool verbrand en... enorme bevolkingsdichtheid...
  • glenn wouters

    11 maanden geleden
    En intussen maar meer en meer mensen op de aarde zetten. Ziet niemand niet in dat dit ook een gevolg is van de enorme overbevolking?
  • Danny Buyse

    11 maanden geleden
    @Lecocq Daniel, er is meer en meer hongersnood en een tekort aan drinkbaar water waaraan mensen en ook kinderen sterven. Bepaalde diersoorten en planten sterven uit en of schuiven op naar andere continenten. Ooit zal water in de toekomst een middel en reden van oorlog zijn. Optimisten zien het negatieve niet. pessimisten zien het positieve niet. En dan heb je de realisten waar ik het meest vertrouwen in heb.😉
  • Gerard Braeckmans

    11 maanden geleden
    Ze hebben jaaaaren gewacht om beslissingen te nemen. Het had nog tijd, het kosste teveel, ze hadden belangrijkere dingen te doen, enz.