Moeder vergeet baby af te zetten aan crèche, en treft kindje ’s avonds dood aan in wagen op parking van ziekenhuis: “Vreselijke tragedie”

In een wagen die geparkeerd stond op de parking van het Saint-Joseph ziekenhuis in Gilly is woensdagavond het levenloze lichaam van een kindje aangetroffen. Het slachtoffertje was een meisje van zes maanden oud, aldus Franstalige media. Haar moeder, die in het ziekenhuis werkt, vergat het kindje, ’s ochtends af te zetten op de crèche. Het kleine meisje stierf aan oververhitting.

mtm
Bron: Belga

De hulpdiensten kwamen woensdag eind van de middag tussenbeide op de parking van het Saint-Joseph ziekenhuis in Gilly (Charleroi). Een baby van 6 maanden oud werd dood aangetroffen in het voertuig van haar moeder, een ziekenhuismedewerker. Vermoedelijk vergat zijn ’s ochtends de baby af te zetten in de crèche. “De vader, die aan het eind van de dag naar de crèche kwam om zijn kind op te halen, kreeg te horen dat zij er nooit was afgezet”, verklaarde Vincent Fiasse, de procureur des konings van Charleroi op een persconferentie. “De vader nam toen bezorgd contact op met zijn vrouw. Zij rende toen naar de parkeerplaats om haar voertuig te gaan bekijken en ontdekte haar levenloze kind.”

Het slachtoffer stierf aan oververhitting. Het openbaar ministerie gaat uit van een tragische vergissing. “Het meisje bleef de hele dag in de auto. Dit is een verschrikkelijke tragedie met dodelijke afloop. Er zal geen autopsie plaatsvinden, aangezien de doodsoorzaak van het kind heel duidelijk is en werd opgemerkt door de lijkschouwer die ter plaatse kwam.”

Er was wel een onderzoek opgestart gezet om te onderzoeken of de moeder zich bezondigd heeft aan gebrek aan vooruitziendheid en voorzorg. “De moeder wordt voorlopig niet aangeklaagd. Maar er komt een onderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over de feiten. Het kind vertoonde geen tekenen van geweld en werd duidelijk goed verzorgd”, concludeerde de procureur des Konings.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER