De schade na de brand is aanzienlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade na de brand is aanzienlijk. © MMM

Hevige brand op school Mosa-RT in Maaseik: “Eindwerken van 300 leerlingen allemaal verwoest”

UpdateDe brandweer heeft nog tot vanochtend moeten nablussen in de middelbare school campus Mosa-RT aan de Sint-Jansberg in Maaseik. Daar brak woensdagavond een hevige brand uit in de houtafdeling. De materiële schade is aanzienlijk. De lessen van vandaag zijn dan ook afgeblazen, het labo is ter plaatse voor onderzoek. In het begin maakten de leerlingen naar verluidt nog mopjes maar nu ze de ravage zien, zijn ze toch geschrokken.

  1. Vijf inbraken in Maaseik

    Vijf inbraken in Maaseik

    Inbrekers hebben afgelopen weekend vijf keer toegeslagen in Maaseik. Zaterdag werd twee keer een ruit van een wagen stukgeslagen. Er werd beide keren niets gestolen. In de Sjouwekapelstraat konden onbekenden via een kelderraam een woning binnendringen en een som geld stelen. Ook in de Izevenstraat kon een onbekende een huis binnenwandelen en een som geld meenemen. Zondagochtend werd ingebroken in een woning op de Dorperberg. Onbekenden raakten binnen via het slaapkamerraam en doorzochten de woning. Er werd telkens een pv opgesteld.
    Maaseik
  2. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Tongeren