Moeder vergeet baby in auto op parking ziekenhuis in Charleroi: meisje overleden, vader sloeg alarm omdat ze niet in crèche was

In een wagen die geparkeerd stond op de parking van het Saint-Joseph de Gilly-ziekenhuis in Charleroi is woensdagavond het levenloze lichaam van een kindje aangetroffen. Het slachtoffertje, een meisje van amper zes maanden oud, raakte oververhit nadat ze urenlang in de wagen was achtergebleven.

mtm, lto
Bron: RTL, Sudinfo, DH

Een medewerkster van het ziekenhuis - een assistent of verpleegster - vergat haar kindje in de auto voor ze aan haar werkdag begon. De vrouw, die nog maar pas opnieuw aan de slag zou geweest zijn na haar moederschapsverlof, zou vergeten zijn haar baby naar het kinderdagverblijf van het ziekenhuis te brengen alvorens te gaan werken.

Vincent Fiasse.© BELGA

Het zes maanden oude meisje werd pas woensdagavond rond 17.30 uur in de auto van haar moeder opgemerkt, zei Vincent Fiasse, procureur van de koning van Charleroi tijdens een persconferentie die donderdagochtend werd georganiseerd.

“De vader van het kind, die na zijn werkdag zijn dochtertje ging oppikken in de crèche, sloeg alarm toen bleek dat het meisje daar niet was”, aldus Fiasse. “Hij belde met de moeder van het meisje en er viel een plotse stilte aan de telefoon. De moeder rende vervolgens naar de parkeerplaats om haar voertuig te gaan bekijken en ontdekte daar haar levenloze kind.”

“Secretaresse huilde aan telefoon”

Mélissandre, die haar partner om 17.30 uur vergezelde naar een medische afspraak, merkte veel commotie op de parkeerplaats. “Je zag duidelijk een ambulance, een medische hulppost en politievoertuigen aan de achterkant van de parking. Mensen leken onrustig en radeloos. Anderen hielden hun handen voor hun gezicht. In het secretariaat zat een secretaresse te huilen aan de telefoon. Ik hoorde dat het de bewaker was die het kind had gevonden. Ik vroeg de dokter wat er aan de hand was en hij vertelde me dat het een verschrikkelijke tragedie was”, vertelde ze aan La Dernière Heure. Ook het ziekenhuis zelf noemt het “een verschrikkelijk drama” in een reactie aan SudInfo.

Het meisje stierf aan hyperthermie. Volgens het openbaar ministerie gaat het om een vergissing. “Dit is een verschrikkelijke tragedie met dodelijke afloop. Er zal geen autopsie plaatsvinden, aangezien de doodsoorzaak van het kind heel duidelijk is en werd opgemerkt door de lijkschouwer die ter plaatse kwam.”

Er werd een onderzoek geopend naar de feiten, maar de moeder wordt voorlopig niet aangeklaagd. “Het kind vertoonde geen tekenen van geweld en werd duidelijk goed verzorgd”, besluit Fiasse.

© BELGA/BELPRESS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen