FLEMAL

"Een echt drama": baby overleden in auto door oververhitting, moeder vergat haar naar de crèche te brengen

De baby van zes maanden die gisteren dood aangetroffen werd in een auto aan het Saint-Joseph-ziekenhuis in Charleroi, is overleden aan oververhitting. "Het kindje moest 's morgens afgezet worden aan de crèche door de mama, maar toen de papa het kindje ging afhalen om 16.30 was ze er niet", klinkt het bij het parket van Charleroi. 

Het is een "echt drama" dat zich gisteren op de parking van het ziekenhuis Saint-Joseph in Charleroi heeft afgespeeld, vertelt Vincent Fiasse, Procureur des Konings. 

"'s Ochtends moest de mama het meisje afzetten aan de crèche, maar toen de papa het kindje om 16.30 uur wilde ophalen, was ze daar niet. Daarop heeft hij naar zijn partner gebeld, die meteen naar de parking van het ziekenhuis gelopen is." Daar aangekomen konden de hulpdiensten enkel het overlijden van het meisje vaststellen. De mama is een medewerkster van het ziekenhuis. Volgens RTBF waren de ramen van de auto geblindeerd, waardoor het ook niet te zien was dat er nog een kindje in de auto zat.

De oorzaak van het overlijden is hyperthermie, ofwel oververhitting. "Ze heeft de hele dag in de auto gezeten. Er zal geen autopsie worden uitgevoerd, want de oorzaak is heel duidelijk. Er werd geen enkel spoor van geweld gevonden, de baby was goed verzorgd."

Ze heeft de hele dag in de auto gezeten. Er zal geen autopsie worden uitgevoerd, want de oorzaak is heel duidelijk

Vincent Fiasse - Procureur des Konings in Charleroi

Er loopt wel nog een gerechtelijk onderzoek. Of er juridische gevolgen zullen zijn, kan de procureur nog niet zeggen. "Daar zijn we nog niet, momenteel. Er loopt een onderzoek naar het gebrek aan voorzichtigheid." 

BEKIJK - In "Het journaal" geeft de Procureur des Konings van Charleroi meer informatie over wat er zich afspeelde:

Videospeler inladen...

Het is niet de eerste keer dat er zich zo'n tragedie voordoet in ons land. In 2012 vergat een vader zijn dochtertje naar de kinderopvang te brengen, het meisje overleed door uitdroging. Ook in 2007 en 2009 kwamen twee kleine kinderen zo om het leven. 

BEKIJK - Neuroloog Paul Boon (UZ Gent) verklaart hoe het kan dat iemand een kind in de wagen vergeet:

Videospeler inladen...

Meest gelezen